Beach baby

Afgelopen zomer hadden mijn nichtje Daphne en ik het idee om een strand shoot te organiseren. Dat leek ons wel heel erg leuk. Het idee was om in de avond zo vlak voor zonsondergang te shooten. In het uur voor zonsondergang tijdens het welbekende “gouden uurtje”. Dit is zeer geliefd onder fotografen. Het licht is dan super mooi. Dus het geschikte moment voor een mooie fotoshoot aan het strand.

De voorbereiding

Eerst gingen we brainstormen wat we precies wilden en wanneer. Hoe de fotoshoot eruit zou moeten zien. Welke kleding het model aan zou moeten trekken. Maar ook waar we de fotoshoot zouden doen. Al snel hadden we een goed beeld van wat we allebei wilden en ook waar we de fotoshoot gingen doen. Nu moesten we alleen nog een model vinden. We plaatsten een oproep op facebook. Al snel kwamen er vele reacties. Uiteindelijk hebben we de keuze laten vallen op Ilse van Deutekom. Met haar gingen we in gesprek over de datum, tijdstip, kleding etc.

Ilse

De dag van de fotoshoot

Op de dag van de fotoshoot was het weer niet geheel denderend. En we hadden het al een week uitgesteld omdat het weer toen ook al niet heel goed was. Dus belden Daphne en ik met de vraag wat zullen we doen? Laten we de fotoshoot wel of niet doorgaan? Ondanks dat het weer niet super goed was, besloten we in goed overleg met Ilse om de fotoshoot door te laten gaan.

Vol goede moed gingen we richting Bloemendaal aan Zee. Daphne kwam eerst naar mij en van daaruit vertrokken we naar de kust. Eenmaal daar aangekomen waaide het ontzettend en was het best fris. Even nog wat eten en toen was de tijd aangebroken om te gaan shooten. Ilse was inmiddels gearriveerd. We hadden met haar bij een strandtent afgesproken. Omdat het weer niet echt meezat, hebben we een aantal foto’s niet kunnen maken. Ook het gouden uurtje waar we zo op hadden gehoopt, was er helaas niet.

Even een beeld van hoe het weer was op die avond. Het was zwaar bewolkt met een harde, frisse wind en de zon liet het afweten. Toch kwam de zon heel eventjes een beetje tevoorschijn. We waren super blij. Zo konden we nog een aantal mooie foto’s maken. Met dank aan Ilse, ons model. Zij was fantastisch. Uiteindelijk was zij degene die in een dunne blouse met bikini en korte broek voor ons poseerde.

  • Ilse model strandshoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *