Golden hour

Het is al weer aantal maanden geleden dat ik jarig ben geweest. Begin augustus ben ik jarig. Jaja. De mooiste maand van het jaar. Dat vind ik tenminste. Wat het weer betreft in ieder geval. Meestal is het dan lekker warm en zonnig. Zo ook eind augustus. De zon stond hoog aan de hemel en het was een heerlijke warme dag. Die dag had ik samen met collega fotograaf Raymond Schoofs een fotoshoot gepland met 2 modellen, Laura Voeten en Inge Verhouden-Smits.

Voorbereiding

Begin augustus ben ik jarig. Dit jaar gaf ik mezelf een nieuwe lens cadeau. Een prime lens 50 mm, F 1.8. Een objectief dat breed inzetbaar is voor onder andere landschapsfotografie, reportages en reisfotografie. Maar ik gebruik deze lens vooral voor portretfotografie.

Graag wilde ik mijn nieuwe aankoop uitproberen. Zodoende had ik een oproep geplaatst in een groep voor modellen en fotografen of er iemand was die interesse had in een fotoshoot. Helaas reageerde daar niemand op. Toevallig stuurde Raymond me in die periode een bericht dat hij ook een fotoshoot wilde plannen. Toen hebben we afgesproken dat hij een model zou regelen en ik zou een model regelen.

Zo ben ik actief op zoek gegaan naar een model. Direct dacht ik aan Laura Voeten. Laura en ik kennen elkaar van het Netwerkevent waar ik vorig jaar januari aan deelnam en waar Laura model was. Ik stuurde haar een bericht en ze reageerde meteen enthousiast. Ook Raymond had een model gevonden die interesse had in een fotoshoot. We spraken af bij de Loonse en Drunense Duinen.

Fotoshoot Laura
Model Laura Voeten

Loonse en Drunense Duinen

Om 19.00 uur hadden we afgesproken op de parkeerplaats van Bosch en Duin Udenhout. Vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. We waren allemaal op tijd aangekomen. Nadat we een voorstelrondje hadden gedaan, liepen we met zijn allen richting de duinen. Laura had haar 2 dochters Lizzy en Annebel meegenomen die haar assisteerden. Lizzy is hairstyliste en studeert voor mode ontwerpster. Omdat we met 2 fotografen en 2 modellen waren, splitsten we ons op. Raymond deed als eerste de fotoshoot met Inge en ik met Laura. Na een tijdje wisselden we. Het was erg gezellig en leuk om te doen. Het weer speelde natuurlijk ook een rol. De zon scheen en het was lekker warm. Omdat we om 19.00 uur hadden afgesproken en de zon zo rond 21.00 uur onder ging, hadden we beperkt tijd. Tussen 19.30 uur en 20.30 uur was het gouden uurtje.

Backstage filmpje gemaakt door mezelf van korte filmpjes gemaakt door Laura’s dochter Annebel

Gouden uurtje

Het gouden uur is het moment net na zonsopgang en net voor zonsondergang. Tijdens deze momenten is het licht zacht en warm. en kleurt de lucht vaak goud. En dat zorgt voor een sfeervol licht in je foto’s. Meestal duurt het gouden uurtje geen uur en hangt af van de tijd van het jaar en je locatie.

Bij fotografen is het gouden uur populair omdat de lage stand van de zon zorgt voor mooi, diffuus licht. Perfect voor het maken van foto’s! Niet alleen landschapsfoto’s maar zeker ook portretten zijn geschikt om te maken bij dit mooie licht.

Daarom maakten we gretig gebruik van de tijd die we hadden. Omdat het super gezellig was, ging de tijd razendsnel voorbij en voordat we het wisten ging de zon echt onder. Nog even snel wat foto’s maken bij de ondergaande zon. Totdat het te donker werd.

Fotoshoot gouden uurtje
Model Inge Verhouden-Smit

Samenwerking

Ik vond het super leuk om samen te werken met Raymond Schoofs, Inge Verhouden-Smits en Laura Voeten. Raymond en ik kennen elkaar van een cursus website bouwen in Word Press bij de Volksuniversiteit te Den Bosch. Een paar jaar geleden hebben we samen een fotoshoot gedaan met model Catelijne Van de Rijt bij de Moerputtenbrug. Wat erg gaaf was om te doen.

Dit keer ontstond de samenwerking spontaan wat natuurlijk altijd leuk is.

Inge is professioneel model en timmert hard aan de weg. Zo wordt ze gevraagd voor een parfummerk en gaat ze voor een shoot naar Parijs. Regelmatig is ze te zien op tv in een commercial van Holland America Line naar de Noorse Fjorden. Onlangs had Inge een klein rolletje in de populaire soap van Nederlandse bodem Goede Tijden Slechte Tijden.

Ook Laura boekt succes als top model. Ze wordt regelmatig gevraagd voor super leuke fotoshoots voor kledingmerken en bruidsjurken. Ze doet modeshows en ook voor commercials zoals bijvoorbeeld een commercial shoot voor het lanceren van een nieuwe damespantalon van Fiksu.clothing.

  • Fotoshoot Laura gouden uurtje
  • Fotoshoot Gouden uurtje
  • Fotoshoot Laura
  • Fotoshoot gouden uurtje

Last but not least verdienen Laura’s dochters Lizzy en Annebel het ook om nog even in het zonnetje te worden gezet. Lizzy die het haar van Laura had gedaan, hield het reflectiescherm vast en Annebel maakte leuke achtergrondfilmpjes. Daarnaast was het gewoon gezellig dat ze er waren.

Het was een super geslaagde samenwerking. Niet alleen zijn Inge en Laura top modellen, ze zijn ontzettend lief en aardig en je kunt enorm met ze lachen. We hebben veel lol gehad en dit zie je terug in de foto’s. Ik ben zeer tevreden met het resultaat van die avond.

Regelmatig schrijf ik een blog over een bepaald onderwerp. Vind je het leuk? Laat dan een reactie achter. Binnenkort kun je mijn blogs lezen in mijn nieuwsbrief waar je je op kunt abonneren. Dit kan via mijn website www.mtalent.nl.

Wie weet tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *